Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Pacific Rim - Guillermo Del Toro

 

Kaiju -> Giant Beasts with intention to destroy humankind

Jaeger -> Giant Robots managed by humans to kill Kaiju

Την Κυριακή έτυχε να δω στην τηλεόραση την αρχή της συγκεκριμένης ταινίας. Παρόλο που είναι από το 2013 και συνήθως αναζητώ τέτοιου είδους ταινίες, την συγκεκριμένη δεν την είχα καν ακούσει.

Λόγω προσωπικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσα να την δω ολόκληρη την ίδια μέρα αλλά χθες που το κατάφερα μπορώ να πω ότι μου άρεσε πολύ!

Και αμέσως μόλις είδα το όνομα Guillermo Del Toro κατάλαβα γιατί...

Η γη έχει κατακλυστεί από τέρατα που προέρχονται από το ρήγμα που εμφανίστηκε ξαφνικά στον ωκεανό. Μετά τα πρώτα χτυπήματα και την διαπίστωση ότι κανένα από τα γνωστά μέχρι τότε όπλα δεν είναι αποτελεσματικό για την προστασία της γης, οι κυβερνήσεις αποφασίζουν να δημιουργήσουν μηχανικά τέρατα που με την καθοδήγηση ανθρώπων θα ξεκινήσουν να φέρνουν νίκες.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι τα μηχανικά τέρατα πρέπει να συνδεθούν εγκεφαλικά με τον άνθρωπο που θα τα καθοδηγεί και όχι μόνο δεν είναι αρκετός ένας άνθρωπος από μόνος του αλλά και οι άνθρωποι που θα συνδεθούν με το τερατάκι πρέπει να συνδέονται εγκεφαλικά και μεταξύ τους.

Η ταινία είναι γεμάτη δράση, τέρατα και προσωπικά δράματα χωρίς σχεδόν καμία ύπαρξη του ερωτικού στοιχείου κάτι που με εξέπληξε ευχάριστα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου