Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Shatter Me - Unravel Me - Ignite Me - Tahere Mafi


  Το ομολογώ! Έχω κόλλημα με τα ωραία εξώφυλλα. Αν με τραβήξει το εξώφυλλο θα το διαβάσω το βιβλίο ακόμη και χωρίς να ξέρω τι είναι. Συνήθως πετυχαίνω πολύ καλά βιβλία με αυτό τον τρόπο...

   Η τριλογία "Shatter Me" , είναι άλλο ένα από εκείνα τα βιβλία που επέλεξα να αγοράσω λόγω του εξωφύλλου. Η περίληψη δεν έλεγε πολλά.. 8 γραμμές και οι 4 σβησμένες.



"I have a curse
I have a gift

I'm a monster
I'm more than human

My touch is lethal
My touch is power

I am their weapon
I will fight back"

   Ξεκινώντας να διαβάζω το πρώτο βιβλίο της τριλογίας δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Ο μονόλογος αυτολύπησης ενός έγκλειστου δεκαεφτάχρονου κοριτσιού που έχει κάτι που δεν ξέρουμε και δεν φαίνεται να έχει κανένα σκοπό να μας εξηγήσει, παράλληλα με τις σβησμένες σκέψεις και τις επαναλαμβανόμενες λέξεις, με κούρασε. 

   Η συγγραφέας έχει επιλέξει ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ γραφής το οποίο χρειάζεται αρκετές σελίδες για να το συνηθίσεις.

   Στις επόμενες σελίδες και καθώς καταλαβαίνoyμε επιτέλους γιατί είναι αυτό το κορίτσι σε αυτή την κατάσταση, απογοητεύτηκα. Το πρόβλημα της Τζούλιετ είναι ίδιο με της Σάιρα από το βιβλίο "Χάραξε το σημάδι" της Βικτόρια Ροθ.

   Παρόλα αυτά ο κακός Γουόρεν και ο καλός Άνταμ κρατάνε το ενδιαφέρον μου αρκετά ώστε να συνεχίσω να διαβάζω. Μου παίρνει περισσότερο από ότι συνήθως όμως μέσα σε πέντε μέρες το έχω διαβάσει.. κι έπειτα.. θέλω κι άλλο!

   Ευτυχώς που αγόρασα κατευθείαν όλη την τριλογία κι όχι μόνο το πρώτο βιβλίο όπως κάνω συνήθως! 

   Το δεύτερο βιβλίο, είναι πολύ πιο ενδιαφέρον. Γίνεται ένας μικρός χαμούλης. Πόλεμος, νέοι χαρακτήρες, γινόμαστε μάρτυρες της σταδιακής ωρίμανσης των πρωταγωνιστών και των αλλαγών στην σκέψη και την συμπεριφορά τους.... 
Αχ! Θα αφήσω μόνο μερικά αποσπάσματα έτσι για να σας πείσω...






Το τρίτο βιβλίο το διάβασα μέσα σε τρεις ώρες!
Δεν μπορούσα να περιμένω να ξημερώσει. Ήθελα να μάθω τι θα γίνει αλλά και πως θα γίνει.

Λίγες ατάκες ακόμη.... Γιατί ποτέ δεν είναι αρκετές...



   Έχουμε πολλές φορές ότι πλέον πολύ δύσκολο βρίσκεις να διαβάσεις ή να δεις κάτι εντελώς καινούργιο. Σχεδόν όλα έχουν ήδη ειπωθεί. Αυτή η σειρά βιβλίων συνδυάζει λίγο X -men (υπερδυνάμεις), Χάραξε το σημάδι (θανατηφόρο άγγιγμα), Divergent (δωμάτιο προσωμοίωσης και κοσμοπλασία), Η επιλογή (σημάδια στην πλάτη και τύραννος/βασιλιάς μπαμπάς), Vampire Diaries (αδέρφια ερωτεύονται το ίδιο κορίτσι) και ίσως κι άλλα πολλά. 

   Όμως αν αφήσεις στην άκρη όλες αυτές τις ομοιότητες με τις άλλες ιστορίες και το δεις ως μία τριλογία με δικούς της κανόνες και πλοκή είναι μία πολύ καλή ιστορία που αξίζει να διαβαστεί...Μιλάει για την διαφορετικότητα, για την αποδοχή, για την πίστη στον εαυτό μας, για την φιλία (αγαπώ Κένζι), για την μοναξιά, για την κοινωνία, για το χάος που πολύ εύκολα μπορεί να προκληθεί στον κόσμο, για τις επιλογές μας και φυσικά για τον έρωτα!

Τον έρωτα που όταν είναι τόσο σαρωτικός όπως αυτός που περιγράφεται σε αυτή την ιστορία, δεν υπολογίζει και δεν υπονομεύεται από τίποτα. Τον έρωτα που όσο κι αν μερικές φορές φαίνεται ότι πρέπει να τον αρνηθούμε, δεν μπορούμε. Έτσι, το μόνο που μας μένει είναι να βρούμε την δύναμη να τον υποστηρίξουμε και να τον αποδεχτούμε.

Μόλις διαβάσετε τα βιβλία θα καταλάβετε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου