Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Every Day - The movie


   Άλλο ένα βιβλιο που μεταφέρθηκε φέτος στην μεγάλη οθόνη... 

   Άλλη μία ταινία που είδα χωρίς να διαβάσω το βιβλίο...





   Μέσα στο 2018, ξεκίνησα να βλέπω ταινίες βασισμένες σε βιβλία χωρίς να έχω προηγουμένως διαβάσει το βιβλίο από το οποίο προήλθαν... Ποτέ πριν δεν επέλεγα να το κάνω αυτό. Πάντα αναζητούσα το βιβλίο, το διάβαζα και έπειτα έβλεπα την ταινία γκρινιάζοντας για όλα τα σημεία που είχαν μεταφερθεί λάθος!

   Πλέον δεν μπορώ να αγοράσω τόσα πολλά βιβλία όπως πριν, ε και αφού όλα τα δημοφιλή βιβλία γίνονται ταινίες.. Είπα, γιατί όχι; Έτσι, μου έγινε συνήθεια να κυνηγάω τις ταινίες που εμπνεύστηκαν από βιβλία...

   Μία από αυτές τις ταινίες είναι και το "Every Day" (Κάθε Μέρα). Η ιστορία ακολουθεί τον Έϊ, ένα πνεύμα το οποίο κάθε μέρα ξυπνάει σε διαφορετικό σώμα. Δεν έχει ιδέα γιατί του συμβαίνει αυτό, αλλά έχει καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα για την φύση του προβλήματος του : 

1. Κάθε μέρα ξυπνά σε ένα νέο σώμα
2. Έχει τις δικές του αναμνήσεις αλλά έχει πρόσβαση και στις αναμνήσεις του άλλου ατόμου
3. Το άτομο είναι πάντα στην ίδια ηλικία
4. Ξυπνάει πάντα στην ίδια περιοχή στην οποία κοιμήθηκε
5. Του συμβαίνει από όταν ήταν μωρό
6. Δεν έχει καμία απολύτως επιλογή ως προς το ποιο θα είναι το επόμενο σώμα μέσα στο οποίο θα ξυπνήσει
  

   Μία μέρα ξυπνά στο σώμα του Τζάστιν και περνά την ημέρα του με την κοπέλα του Τζάστιν, Ρίανον. Ο Έϊ και η Ρίανον, αποκτούν έναν ισχυρό δεσιμό που κάνει τον Έϊ να θέλει να την ξαναδεί, ακόμη κι αν δεν είναι πλέον στο σώμα του αγοριού της.

   Έτσι, κάθε μέρα επιδιώκει να την συναντά με άλλη μορφή. Γρήγορα εκείνη αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά και αναζητά εξηγήσεις. Ο Έϊ της λέει την αλήθεια και εκείνη τελικά τον πιστεύει, έτσι ξεκινά μία καθημερινή αναζήτηση και για τους δύο.

Προσωπική άποψη : 
Μία γλυκιά ταινία για να περάσει η ώρα... Η ιδέα είναι πρωτότυπη αλλά δεν έχει αποδοθεί όσο καλά θα ήθελα. Η πρωταγωνίστρια πολύ όμορφη και ταιριαστή στο ρόλο. Όμως, στο τέλος για άλλη μία φορά θα ήθελα κάτι παραπάνω..

Ή η ποιότητα των ταινιών έχει χαλάσει ή εγώ είμαι πολύ απαιτητική. Δεν ξέρω! Έχω δει άπειρες ταινίες του είδους και σε αυτές τις τελευταίες όλο κάτι μου λείπει...
Δείτε το τρέιλερ και θα χαρώ να μάθω την άποψη σας!!!



Λίγες πληροφορίες για το βιβλίο : 
Το βιβλίο πάνω στο οποίο βασίστηκε η ταινία, εκδόθηκε το 2012. 
Συγγραφέας είναι ο Αμερικανός David Levithan.
Έχει εκδόσει ένα πρίκουελ με τίτλο "Six Earlier Days" (6 μέρες νωρίτερα), το οποίο κυκλοφορεί μόνο σε ηλεκτρονική μορφή.
Μέσα στο 2018, θα εκδοθεί το σίκουελ με τίτλο "Someday".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου