Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Get a Job - the movie


Μόλις είδα την ταινία "Get a Job". Αυτή η ταινία έχει θέμα το πρόβλημα της ανεργίας και πως αυτό επηρεάζει την ζωή των νέων ανθρώπων.

Είναι μία φρέσκια νεανικά ταινία στην οποία πρωταγωνιστούν νέοι ηθοποιοί (Άννα Κέντρικ, Άλισον Μπρι, Μάιλς Τέλερ).



Το στόρυ : Για τον Γουίλ και την Τζίλιαν, η ζωή μετά το κολέγιο δεν πηγαίνει ακριβώς όπως την είχαν προγραμματίσει καθώς χάνουν τον εαυτό τους αναλαμβάνοντας περίεργες δουλειές για να επιβιώσουν. Όμως με την βοήθεια της οικογένειας, των φίλων και των συναδέλφων ανακαλύπτουν ότι οι πιο σημαντικές (και ξεκαρδιστικές) περιπέτειες είναι αυτές που μας τυχαίνουν χωρίς να τις έχουμε προγραμματίσει...



Το τρειλερ : 



Προσωπική Άποψη :

Αν και σε κάποια σημεία ήταν λίγο βαρετή μου άρεσε σαν ταινία γιατί το θέμα της απασχολεί σχεδόν όλους τους νέους της εποχής μας..
Με τον αριθμό των ανέργων συνεχώς να αυξάνεται όσοι βρίσκουμε μία δουλειά της προκοπής (να πληρώνει κάθε μήνα, να έχει φυσιολογικά ωράρια) μένουμε σε αυτή ακόμη κι αν δεν είναι αυτό που είχαμε ονειρευτεί να κάνουμε ή ακόμη κι αν δεν μας ταιριάζει.

Έτσι θάβουμε οικειοθελώς τα όνειρα μας στο βωμό της επιβίωσης. Ακριβώς αυτό δείχνει και αυτή η ταινία μόνο που οι πρωταγωνιστές βρίσκουν τελικά την λύση και τις δουλειές που τους αξίζουν.

Δίνει λοιπόν μία νότα αισιοδοξίας και προτρέπει τους νέους (και όχι μόνο) να ακολουθήσουν τα όνειρα τους.

Ακόμη κάτι που μου άρεσε, ήταν ότι σε κάποιο σημείο η ομάδα του σχολείου που προπονεί ένας από τους πρωταγωνιστές κερδίζει έπαθλα παρόλο που χάνει τον αγώνα και ο προπονητής λέει στα παιδιά ότι δεν τα χρειάζονται αυτά τα έπαθλα γιατί στην ουσία δεν τα κέρδισαν. Τους προτρέπει να μην κάθονται να απολαμβάνουν όσα τους χαρίζουν αλλά να προσπαθούν και να χαίρονται μόνο για ότι καταφέρνουν να κερδίσουν με την αξία τους.


Φράσεις από την ταινία :

"Will Davis: I just need something to keep the lights on until I find my dream job.
Charlie: I don't think you can monetize masturbation."

"I'm 22 years old and I have no idea what I'm gonna do with the rest of my life and I'm fine with that"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου