Κυριακή 29 Μαΐου 2016

All About Fanfiction


Σε συνέχεια του άρθρου σχετικά με τις κατηγορίες του Wattpad.
(μπορείτε να το δείτε εδώ) σήμερα θα μιλήσουμε για μία πολύ σημαντική κατηγορία που δυστυχώς σχεδόν όλοι μπερδεύουν...

Η κατηγορία ονομάζεται FANFICTION, ( ή αλλιώς fanfic) και σύμφωνα με το wikipedia είναι οποιαδήποτε επινόηση που περιλαμβάνει τους χαρακτήρες ή εκτυλίσσεται στον κόσμο,
ενός βιβλίου, μίας ταινίας, κόμικ, τηλεοπτικής σειράς ή ακόμη και πραγματικό πρόσωπο (βλ. After της Anna Todd) από τους φανατικούς οπαδούς του αυθεντικού έργου.

Αυτή η κατηγορία είναι σημαντική διότι το Wattpad επέλεξε να την ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες ιστορίες και εμείς πρέπει να ξέρουμε πότε είναι απαραίτητο να εντάξουμε την ιστορία μας σε αυτή την κατηγορία...

Οπότε αν για παράδειγμα, η ιστορία που γράφεις είναι δράσης αλλά εκτυλίσσεται στον κόσμο του Hunger Games τότε είναι fanfiction.

Αν η ιστορία σου είναι ρομαντική αλλά ο πρωταγωνιστής σου είναι ο Χάρυ Στάιλς (προσοχή! δεν αναφερόμαστε στο καστ αλλά στην πλοκή της ιστορίας) τότε είναι fanfiction.

Γενικά οποιοσδήποτε συνδυασμός από κάτι ή κάποιον που υπάρχει ήδη μέσα στην πλοκή της ιστορίας σου τότε είναι Fanfiction...

Αν όμως θέλεις να φτιάξεις ένα βιβλίο με πληροφορίες σχετικά με κάποια σειρά ή πρόσωπο (π.χ. 10 πράγματα που δεν ξέρεις για τον Χάρι Πόττερ) τότε αυτό το βιβλίο δεν είναι fanfiction αλλά "Τυχαίο¨, ανήκει δηλαδή στην κατηγορία του Wattpad "Random". (Με την οποία θα ασχοληθούμε σε επόμενο άρθρο).

Προσωπικές επιλογές σε Fanfiction : 

Little Bird by Marissa Lynn

Ένα πολύ καλό Xarry Potter Φανφίκτιον που μας παρουσιάζει μία άλλη πλευρά του Ντράγκο Μαλφόι έτσι όπως δεν θα φανταζόμασταν ποτέ ότι θα μπορούσε να ήταν.

Μπορείτε να διαβάσετε το αφιέρωμα που έκανα σε αυτή την ιστορία εδώ : http://vivliofagosas.blogspot.gr/2016/01/little-bird-by-marissa-lynn.html



Είναι γραμμένο στα αγγλικά και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ!






After by Anna Todd


 Αυτό είναι το πρώτο φανφίκτιον που διάβασα κι αυτό γιατί ήθελα να δω γιατί είχε δημιουργηθεί τόσο μεγάλος ντόρος γύρω από αυτή την ιστορία.

Ξεκίνησε ως φανφίκτιον γιατί ο βασικός πρωταγωνιστής είναι ο Χάρι Στάιλς, και αυτή του την μορφή μπορείτε να διαβάσετε δωρεάν στο Wattpad εδώ (στα αγγλικά) : https://www.wattpad.com/story/5095707-after   και υπάρχουν και πολλές μεταφράσεις του στα Ελληνικά.

Επίσης, έχει εκδοθεί με άλλα ονόματα στους πρωταγωνιστές...







Εσάς ποιο είναι το αγαπημένο σας φανφίκτιον στο wattpad;;;
Πείτε μας στα σχόλια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου