Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Cruel Beauty - Rosamund Hodge

"Με ανέθρεψαν για να παντρευτώ ένα τέρας"... 

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζεται ως retelling του κλασσικού παραμυθιού "Η πεντάμορφη και το τέρας."

Από την γέννηση της, η  Νιξ Τρισκέλιον είναι λογοδοσμένη με τον σατανικό κυρίαρχο της χώρας της.


Στο πρώτο μισό του βιβλίου γνωρίζουμε την Νιξ και την δυσλειτουργική οικογένεια της. Η μητέρα της πέθανε στη γέννα, ο πατέρας της ασχολείται μαζί της μόνο για να της μάθει πώς θα σκοτώσει τον μελλοντικό της σύζυγο, η αδερφή της φαίνεται να ζει σε ένα δικό της παραμυθένιο κόσμο (και η Νιξ προσπαθεί να μην την μισεί για αυτό) και η θεία της, που ανέλαβε να αναθρέψει τα παιδιά της αδερφής της, κοιμάται με τον κουνιάδο της. Ο γάμος γίνεται εικονικά με ένα άγαλμα να αναπαριστά τον κακό-κυρίαρχο-των-δαιμόνων άντρα της και αμέσως μετά ο πατέρας της παρατά την Νιξ έξω από το νέο της σπίτι που είναι ένα κάστρο.

Μέχρι στιγμής έχουμε μάθει ότι ο κακός της ιστορίας, τον οποίο όλοι λένε Gentle Lord (ευγενικό άρχοντα), είναι ο αρχηγός των δαιμόνων, όλοι οι κάτοικοι της Αρκάντια πρέπει να υπακούν αλλιώς θα στείλει τους δαίμονες του να τους κατασπαράξουν, όποιος θέλει μπορεί να πάει στο κάστρο του και να κλείσει μαζί του μία συμφωνία για να αποκτήσει αυτό που θέλει με κάποιο τίμημα (όπως ο πατέρας της), οι συμφωνίες του πάντα έχουν κάποια ζαβολιά που δεν είχε σκεφτεί αυτός που ζητά την χάρη (όπως ότι απέκτησε μεν παιδιά αλλά η γυναίκα του πέθανε), υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων οι οποίοι προσπαθούν με μαγεία να βρουν κάποιο τρόπο να σκοτώσουν τον Gentle Lord για να σώσουν την Αρκάντια από αυτόν και τους δαίμονες του. ο πατέρας της ανήκει σε αυτή την ομάδα και αφού έκανε την συμφωνία αποφάσισε να εκπαιδεύσει την κόρη του ώστε να ολοκληρώσει τα σχέδια της ομάδας του,θυσιάζοντας τη.

Όλα αυτά θα είχαν κάποιο ενδιαφέρον αν σε κάθε δεύτερη πρόταση της πρωταγωνίστριας δεν αναφερόταν η ζήλια της για την αδερφή της που δεν χρειάζεται να θυσιαστεί για να εκδικηθεί τον θάνατο της μητέρας της  και που θα ζήσει την ζωή της όπως θέλει. Σχεδόν σε όλο το βιβλίο η Νιξ παραπονιέται για... τα πάντα! Επίσης, εμφανίζονται κάποια άσχετα Ελληνικά ονόματα και μυθολογία που κατά την γνώμη μου δεν έχει λόγω ύπαρξης σε αυτό το βιβλίο.

Η ιστορία αποκτά ενδιαφέρον όταν εμφανίζεται ο δαιμονοάρχοντας Ignifex που όμως δεν ξέρει το πραγματικό του όνομα και ο υπηρέτης σκιά του, που ονομάζεται Shade (σκιά). Δεν θα περιγράψω όλη την ιστορία, αλλά θα πω ότι τίποτα τελικά δεν είναι όπως φαίνεται κι αν σου αρέσουν οι χαρακτήρες γεμάτοι ερωτηματικά και θυμό αυτή η ιστορία ίσως να σου αρέσει.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι έχει καλές ιδέες αλλά θα ήθελα λιγότερη γκρίνια.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου