Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

The Fakers - AnaEasterly

  "Οι απατεώνες" είναι μία από τις ιστορίες που κέρδισαν στα φετινά Wattys, την ανακάλυψα τυχαία και επέλεξα να την διαβάσω λόγω του εξωφύλλου και της περιγραφής της..

  Ο Λίαμ Μπλακ είναι ηθοποιός και αστέρι της τηλεόρασης. Όλες οι γυναίκες τον κυνηγούν ή τουλάχιστον όλες όσες τον ενδιαφέρουν.
Μετά από μία αγκωνιά και μία χυλόπιτα από μία ηθοποιό που γνωρίζει στο κλάμπ και καταλήγουν σε ένα σχεδόν - one night stand εντυπωσιάζεται με την αυτοκυριαρχία και την αυτοεκτίμηση της.

  Σε μία τυχαία συνάντηση ανακαλύπτει ότι η γυναίκα αυτή δεν είναι καμία τυχάρπαστη ηθοποιός αλλά η μεγαλοδικηγόρος διαζυγίων, εργασιομανής και πολύ φιλόδοξη, Τζέμα Βάγκν. Η οποία δεν έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον για αυτόν.



  Δυστυχώς για αυτήν, ο Λίαμ είναι αποφασισμένος να την κερδίσει και πείθει τον ιδιοκτήτη και πατέρα της, να τον δεχτεί ως πελάτη τους.
Θα μπορέσει η Τζέμα να κρατήσει την σχέση τους στο άκρως επαγγελματικό επίπεδο που εκείνη επιθυμεί ή θα καταφέρει ο επίμονος Λίαμ να γκρεμίσει τα τείχη της και να την κατακτήσει;

  Η ιστορία ξεκινά πολύ δυναμικά αλλά η πορεία της κατά την γνώμη μου δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να δώσει ώστε να της έδινα βραβείο. Περιγράφει δύο ανθρώπους με έντονα συναισθηματικά προβλήματα που σίγουρα υπάρχουν στην εποχή μας οπότε ήταν αληθοφανείς ως χαρακτήρες. Το μεγαλύτερο μέρος της πλοκής περιστρέφεται γύρω από την διαπίστωση ότι πρέπει να στοχεύουμε να έχουμε δίπλα μας έναν σύντροφο ο οποίος να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.  

  "When she looked, she didn't just look; she was observing, analyzing and weighting her options. Gemma chose her words carefully. She spoke with purpose. She was controlled but complex and even when she was sharp she was subtle." - Liam, The Fakers

  Έλειπε όμως από την ιστορία το στοιχείο της έκπληξης και ίσως το έντονο συναίσθημα, εκείνο που θα σε συνεπάρει και θα σε κάνει να ερωτευτείς ή να μισήσεις τους πρωταγωνιστές. 
Δεν θα σας αποκαλύψω το τέλος γιατί αν το κάνω δεν θα υπάρχει λόγος να το διαβάσετε ... όμως αυτό που θα πω είναι ότι ο λόγος που απορρίπτει τον έναν έρωτα είναι ακριβώς ο ίδιος λόγος που θα έπρεπε να απορρίψει και τον άλλον και αυτό με εκνεύρισε λίγο.

  Θα την πρότεινα σε κάποιον που θέλει να διαβάσει μία απλή ρομαντική ιστορία για να περάσει την ώρα του.

  "I was being the worst version of myself and yet for some strange reason he continued to want me." - Gemma. The Fakers

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου