Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Πάμε σινεμά; Christmas Edition


   Τα Χριστούγεννα έφτασαν! Και μαζί τους ήρθαν οι διακοπές από το σχολείο αλλά και για κάποιους τυχερούς οι διακοπές και από την δουλειά!

   Αν ανήκεις κι εσύ στους τυχερούς ή αν μπορέσεις να ξεκλέψεις λίγο χρόνο για να απολαύσεις μία βραδιά ταινίας, ο Βιβλιοφάγος (που κρυφά είναι και λίγο ταινιοφάγος) σου έχει εδώ όλες τις ταινίες που μπορείς να δεις αυτή την στιγμή στους κινηματογράφους!



Χριστουγεννιάτικες ταινίες :

Πάρτυ Χριστουγέννων στο γραφείο (Office Christmas Party)


   Όταν η επικεφαλής μιας εταιρείας αποφασίζει να κλείσει το τμήμα του αδελφού της, εκείνος πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις του με τους συναδέλφους του για να εντυπωσιάσουν έναν υποψήφιο πελάτη και να κλείσουν μια μεγάλη συμφωνία, που μπορεί να σώσει τις δουλειές τους. Τι αποφασίζουν να κάνουν για να τον εντυπωσιάσουν; Να διοργανώσουν ένα επικό πάρτι για τα Χριστούγεννα! Φυσικά, το πάρτι γρήγορα ξεφεύγει κάθε ελέγχου και οι παριστάμενοι γίνονται μάρτυρες μιας ξεκαρδιστικής καταστροφής…

Καστ αποτελούμενο από κωμικούς ηθοποιούς ανάμεσα τους η Τζένιφερ  Άνιστον ο Τζέισον Μπέιτμαν υπόσχεται να μας κάνει να γελάμε μέχρι δακρύων!

Ο Αϊ Βασίλης είναι πολύ λέρα (Bad Santa 2)


Ο υποψήφιος για Όσκαρ®, Μπίλι Μπομπ Θόρτον επιστρέφει στο ρόλο του Γουίλι Σόουκ, στο «Bad Santa 2», τη συνέχεια του θορυβώδους κωμικού box office hit, «Bad Santa», που είδαμε στη μεγάλη οθόνη τα Χριστούγεννα του 2003. Οι κακοποιοί Γουίλι και Μάρκους αυτή τη φορά σχεδιάζουν να ληστέψουν μία φιλανθρωπική εκστρατεία στο Σικάγο, την παραμονή των Χριστουγέννων. 

Ο καρυοθραύστης (The nutcracker)


Για πρώτη φορά (απ'όσο ξέρω), φέτος τα Χριστούγεννα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στην μεγάλη οθόνη μία κλασσικά Χριστουγεννιάτικη παράσταση μπαλέτου. Μπορεί να μην έχει την ίδια χάρη με το κανονικό αλλά είναι κάτι διαφορετικό από μία ταινία και μάλιστα στην ίδια τιμή!

Ελληνικές ταινίες

Τέλειοι ξένοι


Ο Θοδωρής Αθερίδης σκηνοθετεί ένα μπαράζ αποκαλύψεων μεταξύ επτά φίλων, οι οποίοι αποφασίζουν να παίξουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι: να μοιραστούν μεταξύ τους όλες τις κλήσεις και τα μηνύματα που έρχονται στα κινητά τους…Θα μπορέσουν να ζήσουν με τα συγκλονιστικά, πιπεράτα μυστικά που αποκαλύπτονται;

The Bachelor



Αυστηρώς ακατάλληλη για όσους πρόκειται να παντρευτούν φέτος! Ένα party “από τα παλιά” μπορεί να επηρεάσει την ροή ενός επερχόμενου γάμου; Μπορεί! Θα το αφήσουν όμως οι άμεσοι εμπλεκόμενοι να συμβεί; Η κωμωδία της χρονιάς ανοίγει τον τελευταίο μήνα της χρονιάς. Όλα είναι συμβολικά…

Η Ρόζα της Σμύρνης 


   Η Ρόζα της Σμύρνης, με την πιστή σκηνογραφική και ενδυματολογική αναπαράσταση δύο εποχών μας μεταφέρει μαγικά στην Σμύρνη του 1922 χαρίζοντας στην ταινία μια αυθεντική και νοσταλγική ατμόσφαιρα.

   Η Ρόζα (Λήδα Πρωτοψάλτη), κόρη εύπορης οικογένειας, παντρεύεται εσπευσμένα. Αρκετά χρόνια αργότερα, στην Aθήνα του 1987, η Ρόζα ζει με την εγγονή της Μαριάννα (Ευγενία Δημητροπούλου) κουβαλώντας ένα επτασφράγιστο μυστικό που δε θέλει να μοιραστεί με κανέναν. 
   Μια παλιά φωτογραφία και ένα νυφικό είναι αρκετά για να ανασυρθεί μια ερωτική ιστορία από το παρελθόν και να γεννηθεί μια καινούργια. Με επίκεντρο την αινιγματική Ρόζα και έναν απαγορευμένο έρωτα που γίνεται η αφορμή να γεννηθεί ένας καινούργιος, η Ρόζα της Σμύρνης είναι μια μεγάλη παραγωγή με γυρίσματα στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, τη Μυτιλήνη και την Αθήνα.  

Επιστημονική Φαντασία

Για τους αμετανόητους σινεφίλ που αγαπούν την φαντασία, παίζονται δύο ταινίες αυτές τις γιορτές στους κινηματογράφους. 

Από την Lucasfilm έρχεται η πρώτη αυτόνομη ταινία Star Wars, το «Rogue One: A Star Wars Story», μια νέα, επική περιπέτεια. Σε μια εποχή συγκρούσεων, μια ομάδα από απρόσμενους ήρωες ενώνει τις δυνάμεις της σε μία αποστολή να κλέψει τα σχέδια του Death Star, του απόλυτου εργαλείου καταστροφής της Αυτοκρατορίας. Αυτό το κομβικό γεγονός στο χρονοδιάγραμμα των Star Wars φέρνει κοντά συνηθισμένους ανθρώπους που καλούνται να κάνουν ασυνήθιστα πράγματα και, έτσι, να υπηρετήσουν κάτι πολύ μεγαλύτερο από τους ίδιους.



Η Άφιξη (The arrival), η δεύτερη επιστημονική ταινία που παίζεται στις αίθουσες αυτή τη στιγμή, έχει εξωγήινους που ίσως απειλούν την γη!


12 μυστηριώδη διαστημόπλοια με εξωγήινους επιβάτες προσγειώνονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας. Μία ομάδα ειδικών επιστημόνων συνιστάται για να ερευνήσει το συμβάν. Ανάμεσά τους, η Λουίζ Μπανκς, μια γλωσσολόγος που καλείται να βοηθήσει στην επικοινωνία με τους εξωγήινους ενώ ο χρόνος πιέζει και ο κόσμος απειλείται με έναν παγκόσμιο πόλεμο. Η Λουίζ θα πρέπει να πάρει μία απόφαση που θα θέσει σε κίνδυνο όχι μόνο την ζωή της αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα.


Συναίσθημα

Ψάχνοντας την "Κρυφή ομορφιά" μαζί με τον Will Smith ή χορεύοντας στην La La Land μαζί με τον Ράιαν Γκόσλινγκ και την Έμμα Στόουν. 

Collateral Beauty
Ένας άντρας ζει μέσα στην θλίψη μετά τον χαμό του παιδιού του και στην προσπάθεια του να νιώσει καλύτερα αποφασίζει να γράψει γράμμα στις προσωποποιήσεις των 3 πραγμάτων, που συνδέουν τα πάντα στη ζωή. Αγάπη, Χρόνος, Θάνατος. Τι θα συμβεί όμως όταν εκείνοι του απαντήσουν;


LA LA LAND
Στο Λος Άντζελες, την πόλη που γεννιούνται και πεθαίνουν τα όνειρα, δύο νέοι ερωτεύονται, προσπαθώντας ταυτόχρονα να φτάσουν τους στόχους τους: εκείνη να γίνει μια διάσημη ηθοποιός, εκείνος να γίνει αναγνωρισμένος μουσικός. Θα καταφέρει η αγάπη τους να επιβιώσει στην σκληρή πραγματικότητα των συνεχών απογοητεύσεων και της απόρριψης;


Για τους μικρούς μας φίλους

Οι γιορτές είναι συνήθως για να χαίρονται τα παιδιά (και τα εσωτερικά παιδιά μετράνε)! Και με τι χαίρονται περισσότερο; Με τα κινούμενα σχέδια!!!

Βαϊάνα

Τρεις χιλιάδες χρόνια πριν, οι μεγαλύτεροι ναυτικοί του κόσμου διέσχιζαν τον απέραντο Ειρηνικό, εξερευνώντας τα πολλά νησιά της Ωκεανίας. Αλλά κάπου εκεί, και για μια χιλιετία, τα ταξίδια σταμάτησαν -και κανείς δεν γνωρίζει το γιατί. Από τα στούντιο της Walt Disney Animation έρχεται η "Βαϊάνα", μια εντυπωσιακή ταινία animation για μια ριψοκίνδυνη έφηβη που σαλπάρει σε μια τολμηρή αποστολή για να σώσει το λαό της. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η Βαϊάνα θα συναντήσει τον κάποτε ισχυρό ημίθεο Μάουι, που θα την καθοδηγήσει στο να γίνει μια εξαιρετική εξερευνήτρια. Μαζί θα ταξιδέψουν στα ανοιχτά συναντώντας γιγάντια τέρατα και αντίξοες συνθήκες, και στην πορεία η Βαϊάνα θα εκπληρώσει το όραμα των προγόνων της, ανακαλύπτοντας παράλληλα και αυτό που πάντα αναζητούσε: την πραγματική της ταυτότητα.


Τραγούδα

 Το πολυμήχανο και πάντα υπεραισιόδοξο κοάλα Μπάστερ Μουν προσπαθεί με κάθε τρόπο να σώσει το θέατρό του από τη χρεοκοπία, σε μια ερμηνεία με πολύ χιούμορ, αλλά και συγκίνηση ο Θέμης Γεωργαντάς δανείζει την φωνή του. Οι πρωταγωνιστές τηλεοπτική σειράς Γιάννης Χατζηγεωργίου, στο ρόλο του εκκεντρικού γουρουνιού Γκάντερ, Τζωρτζίνα Λιώση, η ντροπαλή ελεφαντίνα Μίνα με τη θεσπέσια φωνή και Ντένης Μακρής,ο πιστός φίλος, το πρόβατο Έντι ζωντανεύουν μοναδικά κάποιους από τους βασικούς χαρακτήρες της ταινίας, ενώ ακούγονται πάνω από 65 αγαπημένα τραγούδια της σύγχρονης ποπ σκηνής σε ένα διαγωνισμό τραγουδιού που θα μας μείνει αξέχαστος!



Η μπαλαρίνα και ο μικρός εφευρέτης


Παρίσι, 1884. Το μόνο που ονειρεύεται η 11χρονη ορφανή Φελισί είναι να γίνει μπαλαρίνα. Έτσι, φεύγει για να κυνηγήσει το μεγάλο της πάθος στο Παρίσι. Μη έχοντας τίποτα να χάσει, η Φελισί «δανείζεται» την ταυτότητα ενός κακομαθημένου πλουσιόπαιδου και γράφεται στην Σχολή Μπαλέτου της Όπερας, όπου γνωρίζει τον χαρισματικό Βίκτορ, που θα γίνει ο καλύτερός της φίλος. Θα καταφέρει να κάνει το όνειρο να κρατήσει για πάντα; Η ιστορία της ξετυλίγεται μέσα από πανέμορφο animation και, φυσικά, υπέροχο χορό!





Πολλές ταινίες για αυτές τις γιορτές!!! Εγώ πραγματικά θα είχα δυσκολία να διαλέξω για αυτό η λύση είναι μία : θα τις δω όλες! (στο σπίτι).

Ho! Ho! Ho! 

Καλά Χριστούγεννα!!!!!!!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου