Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Amanda Hocking- Το παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο!


Η Αμάντα Χόκινγκ θεωρείται συγγραφέας φαινόμενο!

Μέχρι το 2010 όπου η Αμάντα βρισκόταν σε ηλικία 25 ετών, είχε γράψει 4-5 ολοκληρωμένα βιβλία. Προσπάθησε να βρει ατζέντη για να προωθήσει την δουλειά της και να μπει στον εκδοτικό χώρο με την παραδοσιακή μέθοδο, όμως όλοι την απέρριπταν.


Εκείνη δεν το έβαλε κάτω και ήθελε οπωσδήποτε να δοκιμάσει να εκθέσει τα βιβλία της στο κοινό. Έτσι, επέλεξε την όχι και τόσο διαδεδομένη λύση για εκείνη την εποχή, της αυτο - έκδοσης.

Μέσα σε ένα χρόνο, δημοσίευσε σε μορφή e-book 9 βιβλία! Οι πωλήσεις των βιβλίων της, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, εκτοξεύτηκαν σταδιακά μέχρι και τον Ιανουάριο του 2011 που άγγιξαν τα 500.000 βιβλία!!!

Πλέον, οι εκδοτικοί δεν μπορούσαν να της αρνούνται την θέση που της άξιζε. Έτσι, το 2011 υπέγραψε συμβόλαιο με τον εκδοτικό οίκο St. Martin's Press και το 2012 τα ράφια των βιβλιοπωλείων είδαν τα πρώτα της τυπωμένα βιβλία, που ήταν η τριλογία των Τριλ.


Εγώ τα εντόπισα λίγο καιρό αργότερα όταν έφτασαν στα Public. Ομολογώ ότι με τράβηξε κυρίως το καταπληκτικό εξώφυλλο του πρώτου βιβλίου με τις πεταλούδες. Το αγόρασα, το διάβασα και μετά έψαχνα μανιωδώς να βρω τα άλλα δύο!

Η ιστορία ακολουθεί την Wendy, ένα 17χρόνο κορίτσι που έχει μεγαλώσει με τον μεγαλύτερο αδερφό της Ματ και την θεία τους. Ο πατέρας της πέθανε όταν ήταν μωρό και η μητέρα της προσπάθησε να την δολοφονήσει την ημέρα που έκλεινε τα 6 και από τότε βρίσκεται κλεισμένη στο ψυχιατρείο. Η Wendy πάντοτε ένιωθε ότι δεν ταιριάζει πουθενά. Με τις παράξενες διατροφικές της προτιμήσεις και με την απροσάρμοστη συμπεριφορά της ήταν αναγκασμένη να μετακομίζει συχνά μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια της. Μέχρι που ο καινούργιος μαθητής του σχολείο ο Φιν, της αποκάλυψε ότι όντως δεν ανήκει εκεί αφού δεν είναι καν άνθρωπος!

Η Wendy είναι η μελλοντική βασίλισσα ενός λαού πανέμορφων, πλούσιων και κακομαθημένων τρολ. Εκτός από αυτό, σχεδόν όλη της η φυλή κατέχει υπερφυσικές δυνάμεις τηλεκίνησης και πειστικότητας. Εκείνη δεν θέλει να εγκαταλείψει την οικογένεια της για να ακολουθήσει τον παράξενο Φιν στο άγνωστο παλάτι της, όμως οι απειλές κατά της ζωής της από μία άλλη πανίσχυρη φυλή Τρολ και οι συνεχώς αυξανόμενες δυνάμεις της, που δεν είναι σίγουρη ότι μπορεί πια να ελέγξει, την αναγκάζουν να τον ακολουθήσει για να παραμείνει η οικογένεια της ασφαλής.

Η ιστορία είναι γεμάτη απαγορευμένους έρωτες, οικογενειακές κρίσεις, υπερφυσικές μάχες, καθώς και χορούς, στέψεις και δράση!

Η σειρά των Τριλ είναι τα μόνα από τα έργα της που έχουν μεταφραστεί και στα Ελληνικά με τους μεταφρασμένους τίτλους "Ανταλλαγή", "Διχασμός" και "Στέψη" από τις εκδόσεις Λιβάνη. Αλλά αν κάποιος ξέρει σχετικά καλά Αγγλικά, η γραφή της δεν είναι πολύ δύσκολη και αξίζει να προσπαθήσει κάποιος να διαβάσει το πρωτότυπο.

Έχει γράψει ακόμη την τετραλογία "The watersong series"

Για την οποία θα γράψω σε άλλο άρθρο.

Άλλα δικά της έργα είναι οι σειρές "My blood approves", "The hollows", "The Kanin Chronicles" και οι νουβέλες "Virtue: A fairytale" και "Forgotten Lyrics".

H Amanda Hocking είναι μία από τις αγαπημένες μου συγγραφείς! 

Όχι μόνο για τις καταπληκτικές τις ιστορίες αλλά κυρίως γιατί ενώ όλοι την απέρριπταν, εκείνη τόλμησε και τελικά κατάφερε να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα μόνη της!

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την Αμάντα
στο blog της : www.hockingbooks.com
στο twitter : www.twitter.com/amanda_hocking
στο Facebook : www.facebook.com/amandahockingfans
Επίσης, έχει και προσωπικό προφίλ στο wattpad όπου μπορείτε να διαβάσετε μερικά κεφάλαια από τα βιβλία της : https://www.wattpad.com/user/AmandaHocking

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου