Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Wattys 2016 VS Greek Wattys 2015





Επιτέλους, βρήκα λίγο χρόνο και ήρθε η ώρα να σας εξηγήσω μερικά πράγματα σχετικά με τα φετινά Wattys και τις διαφορές τους με τα περσινά Greek Wattys.







Λίγα λόγια για τα Greek Wattys 2015

Ο διαγωνισμός που έγινε το περασμένο καλοκαίρι  είχε 31 νικητές, πάνω από 200 συμμετοχές και δικό μας αστεράκι – σήμα για τα εξώφυλλα των νικητών. 
Όλα αυτά, όπως πολλοί από εσάς θα γνωρίζετε, έγιναν από ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ πρωτοβουλία δική μου και των κοριτσιών που με βοήθησαν (και τις οποίες δεν θα πάψω ποτέ να ευχαριστώ για τον χρόνο και την αφοσίωση τους). 

Ήταν ένας ΑΝΕΠΙΣΗΜΟΣ διαγωνισμός, στον οποίο το Wattpad δεν είχε καμία απολύτως ανάμειξη. Οι ιστορίες χωρίστηκαν ανά κατηγορία, διαβάστηκαν και κρίθηκαν ΟΛΕΣ, από πολυμελή κριτική επιτροπή η οποία αποτελούνταν από χρήστες (αναγνώστες και συγγραφείς του Wattpad). Η κριτική επιτροπή ήταν διαφορετική για κάθε κατηγορία.

Μπορείτε να δείτε όλους  τους νικητές στο προφίλ μας στο Wattpad εδώ  και μία παρουσίαση των νικητών στο blog μας εδώ!

Λίγα λόγια σχετικά με τα Wattys 2016


Πέρυσι δημιουργήσαμε, μόνοι μας,  τον διαγωνισμό των Greek Wattys γιατί το Wattpad δεν μας συμπεριέλαβε ως χώρα στο πρόγραμμα του διαγωνισμού του. Φέτος όμως η πλατφόρμα, αποφάσισε να συμπεριλάβει όλες τις χώρες που δήλωσαν ενδιαφέρον να έχουν κι εκείνες τους δικούς τους νικητές και όχι μόνο οι ιστορίες που είναι  γραμμένες στα Αγγλικά.

Ο φετινός διαγωνισμός των Wattys θα γίνει από το προφίλ WattysGR. Το προφίλ αυτό διευθύνεται αποκλειστικά από άτομα του Wattpad, με την βοήθεια των Ελλήνων Ambassadors.
Η ομάδα των Greek Wattys δεν έχει καμία απολύτως ανάμειξη ή συμμετοχή σε αυτό το προφίλ ή στην διοργάνωση των Wattys 2016.

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε την ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού -η οποία είναι 20 Ιουνίου-, ότι δεν θα χωριστούν οι ιστορίες σε κατηγορίες αλλά θα υπάρξουν βραβεία κοινά για όλες τις γλώσσες και ότι θα υπάρξει συμμετοχή του κοινού σε ένα από τα βραβεία μέσω twitter. Σχετικά με την ψηφοφορία γνωρίζουμε ότι  θα διεξαχθεί για 24ώρες μόνο! Οπότε πρέπει να έχετε το νου σας και να συμμετέχετε ενεργά εκείνη την μέρα.

Επίσης, γνωρίζουμε ότι το tag αυτή τη φορά θα είναι #Wattys2016 (δεν λειτουργεί ακόμη) και θα είναι κοινό για όλες τις χώρες και ότι μπορούν να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό μόνο όσες ιστορίες έχουν ανεβάσει τουλάχιστον 3 κεφάλαια μέσα στο 2016.
Αυτά τα κεφάλαια δεν μπορεί να είναι διορθώσεις σε ήδη υπάρχον αλλά πρέπει να είναι τελείως καινούργια και δεν μετράνε τα σημειώματα συγγραφέα ή οι ευχαριστίες, πρέπει να είναι κανονικά κεφάλαια της ιστορίας!

Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτηθούν στο προφίλ WattysGR στις 20 Ιουνίου.


Θα υπάρξουν Greek Wattys 2016;

Δυστυχώς όχι. Όπως σας εξήγησα και παραπάνω, τα Greek Wattys ήταν μία εντελώς εθελοντική δουλειά που έγινε με πολύ αγάπη και κόπο πέρυσι αλλά φέτος δεν διαθέτουμε αρκετό χρόνο ώστε να οργανώσουμε έναν τόσο μεγάλο διαγωνισμό και  κυρίως να διαβάσουμε και να κρίνουμε διεξοδικά 200 ιστορίες. 

Να έχετε όμως το νου σας στο προφίλ μας GreekWattys γιατί κατά καιρούς θα διοργανώνουμε μικρούς διαγωνισμούς και θα σας ενημερώνουμε για θέματα σχετικά με την συγγραφή, τους διαγωνισμούς και άλλα. Επίσης, σας προτείνω να γίνετε μέλη σε αυτό το blog γιατί σύντομα θα έρθουν πολύ μεγάλες εκπλήξεις που είμαι σίγουρη ότι θα ενδιαφέρουν όλους μας!!!


Καλό καλοκαίρι και καλή μας επιτυχία!

Αν έχετε ερωτήσεις ή χρειάζεστε περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να αφήσετε τα σχόλια σας...


Δείτε ακόμη : Νικητές Greek Wattys 2015 


Αμαρυλλίς Σκουρλά (MaryLouSoyer)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου