Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Λογοτεχνικοί Διαγωνισμοί

Ο Βιβλιοφάγος συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει μερικούς από τους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή γύρω μας! Εσύ θα πάρεις μέρος;




   Οι εκδόσεις «΄Απαρσις» διοργανώνουν, σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.), τον 2ο Διαγωνισμό Αστυνομικού Διηγήματος, με στόχο την ανάδειξη νέων και ταλαντούχων συγγραφέων στο χώρο της αστυνομικής λογοτεχνίας. Η κριτική επιτροπή του 2ου Διαγωνισμού Αστυνομικού Διηγήματος αποτελείται από τους γνωστούς συγγραφείς - μέλη της Ε.Λ.Σ.Α.Λ.: Νεοκλή Γαλανόπουλο, Αντώνη Γκόλτσο, και Φίλιππο Φιλίππου

   Θα πραγματοποιηθεί η έκδοση των 15 καλύτερων διηγημάτων και ο διαγωνισμός θα κλείσει με ένα μικρό Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας και Noir, το οποίο σχεδιάζεται ήδη, σε χώρο που θα επιλεγεί και θα γνωστοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2016. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θα βραβευτούν τα τρία καλύτερα διηγήματα του τρέχοντος διαγωνισμού, ενώ θα πραγματοποιηθούν ακόμη προβολές ταινιών, συζητήσεις, εκθέσεις εικαστικών έργων εμπνευσμένων από τα διηγήματα του προηγούμενου διαγωνισμού, θεατρικά δρώμενα κ.ά. 
Λήξη προθεσμίας υποβολής διηγήματος : 15 Φεβρουαρίου 2017.
Περισσότερες πληροφορίες για αυτό το διαγωνισμό θα βρείτε εδώ : Εκδήλωση Facebook



   To iWrite και η συντονιστική ομάδα του «Fantasmagoria 2017 – 1ο Φεστιβάλ Φαντασίας στη Θεσσαλονίκη» (Γιώργος Δάμτσιος, Μάριος Δημητριάδης, Ευαγγελία Παπανίκου & Ευλαμπία Τσιρέλη) προκηρύσσουν διαγωνισμό διηγήματος προσκαλούν όλους τους συγγραφείς, ανεξαρτήτως ηλικίας, να στείλουν ένα διήγημα φανταστικής λογοτεχνίας (έκτασης 1.500 με 2.500 λέξεις) με κεντρική ιδέα το «αδιέξοδο»… μία λέξη αμείλικτα σκληρή που φανερώνει ότι η κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει έχει ξεφύγει από τα χέρια μας, ότι η τελική της έκβαση θα είναι οδυνηρή· ή μήπως όχι;

Η ιστορία μπορεί να εξελίσσεται σε οποιαδήποτε περιοχή (πραγματική ή φανταστική) και χρονική περίοδο (παρελθόν, παρόν ή μέλλον), καθώς και να αποτελεί ιστορία τρόμου, εποχής, μυστηρίου, αισθηματική, ερωτική ή αισθηματική, κοινωνική κ.λπ. Μοναδικός περιορισμός είναι τα διηγήματα να περιέχουν κάποιο φανταστικό στοιχείο που να τα κατατάσουν στο είδος της λογοτεχνίας του φανταστικού.

Λήξη προθεσμίας υποβολής διηγήματος: 31 Ιανουαρίου 2017, 00:00π.μ.
Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό : Εκδήλωση Facebook



   Ένας διαφορετικός διαγωνισμός διηγήματος και ποίησης διεξάγεται από το Πανεπιστήμιο του Palermo και τον εκδοτικό οίκο Nostos – La Zisa.  Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η προώθηση και διάδοση της Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Λογοτεχνίας στην Ιταλία και, παράλληλα, η προώθηση και η διάδοση της Σύγχρονης Ιταλικής Λογοτεχνίας στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

   Μπορούν να λάβουν µέρος στο Διαγωνισµό, για ένα και µόνο τµήµα και µε ένα και µόνο κείµενο, δόκιµοι συγγραφείς µε ήδη αναγνωρισµένο έργο και πρωτοεµφανιζόµενοι συγγραφείς µε µητρική γλώσσα, αντίστοιχα, την Ελληνική ή την Ιταλική. Τα ποιήµατα δεν πρέπει να ξεπεράσουν τους 50 στίχους, τα δε διηγήµατα δεν πρέπει να ξεπεράσουν τους 10 χιλιάδες χαρακτήρες. Όλα τα κείµενα ανεξαιρέτως πρέπει να είναι ανέκδοτα. Η επιλογή των κειµένων θα γίνει από δυο διαφορετικές πενταµελείς Επιτροπές. 
Τα κείµενα θα πρέπει να σταλούν ταχυδροµικώς έως 31ης Ιανουαρίου 2017.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ : Προκήρυξη 




Η Anima έχει την τιμή και τη χαρά να σας καλέσει να συμμετάσχετε στον 1ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Παιδικού Παραμυθιού που διοργανώνει με ελεύθερο θέμα.
Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όσοι είναι πάνω από 18 χρονών με ένα ή με δύο παιδικά παραμύθια μέχρι 500 λέξεις το κάθε ένα.

Τα κείμενα συμμετοχής στο διαγωνισμό πρέπει να είναι στην Ελληνική γλώσσα και οι συμμετοχές να αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση του Εκδοτικού info@animapublications.gr υπ’ όψη κας Ραζή Άννας, με την ένδειξη: ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ Παιδικού Παραμυθιού. Μαζί με τις ιστορίες ο κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να στείλει και ένα μικρό βιογραφικό.

Το βραβείο είναι η έκδοση των πέντε καλύτερων παραμυθιών από την Anima.

Τους όρους του διαγωνισμού θα τους βρείτε στο blog animapublications.blogspot.gr
Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017.
Περισσότερες πληροφορίες : εκδόσεις Anima στο 2155510304 ή μέσω mail στο info@animapublications.gr.


 Και φυσικά δεν γινόταν να μην αναφέρουμε τους μικρούς διαγωνισμούς που διοργανώνει κατά καιρούς η ομάδα των πρώτων Greek Wattys στο Wattpad...
Αυτή τη στιγμή τρέχει ο διαγωνισμός για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου με θέμα "Love Letters". Συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει την ανάρτηση της ιστορίας στο Wattpad, το tag #MGWLL στην ιστορία αλλά και ένα σχόλιο στο σχετικό κεφάλαιο για το διαγωνισμό εδώ : Διαγωνισμός Love Letters.

Για αυτό τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο σχετικό άρθρο εδώ στο blog μας, στην ενότητα Greek Wattys.

Αν γνωρίζετε και για άλλους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς παρακαλώ ενημερώστε μας για να τους προσθέσουμε στο άρθρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου