Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Το "Πριν φύγω" της Lauren Oliver γίνεται ταινία!!!


   Αν σου έμενε μόνο μία μέρα ζωής, τι θα έκανες; Μέχρι πού θα έφτανες προκειμένου να σωθείς; 

Το βιβλίο αυτό, είναι ένα από τα πρώτα που διάβασα όταν ανακάλυψα την νεανική λογοτεχνία. Και φυσικά συνέβαλλε στην πεποίθηση μου ότι αυτό το είδος βιβλίων είναι ταυτόχρονα το πιο ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό που υπάρχει.

Βιβλία σαν και αυτό μπορούν να περνάνε βαθύτερα μηνύματα στο νου του αναγνώστη μέσα από μία πολύ καλή και ξεκούραστη ιστορία.


Το βασικό νόημα του "Πριν φύγω", (Before I fall, στα Αγγλικά), είναι ότι πρέπει να δίνουμε περισσότερη σημασία σε ότι συμβαίνει γύρω μας, να μην είμαστε απορροφημένοι μόνο με τον εαυτό μας και να περνάμε κάθε μας μέρα όσο καλύτερα μπορούμε γιατί δεν ξέρουμε ποτέ, πότε θα είναι η τελευταία μας μέρα.

Και όλα αυτά τα βλέπουμε μέσα από την ιστορία της έφηβης Σαμάνθα Κίνγκστον η οποία έχει τα πάντα: βγαίνει με ένα αγόρι που το θέλουν όλες, έχει τρεις απίστευτες κολλητές και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στο σχολείο της – απ’ το να διαλέγει το καλύτερο τραπέζι στο κυλικείο μέχρι το να πιάνει την καλύτερη θέση στο πάρκινγκ. 

   Η Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου θα έπρεπε να είναι ακόμα μία μέρα στην υπέροχη ζωή της. Τυχαίνει όμως να είναι η τελευταία της μέρα. Την οποία έχει την ευκαιρία να διορθώσει αφού της δίνεται μία δεύτερη ευκαιρία. Στην πραγματικότητα, έχει συνολικά επτά ευκαιρίες. Ζει και ξαναζεί την τελευταία της μέρα επτά φορές – και μέσα σ’ αυτή την εβδομάδα πρέπει να λύσει το μυστήριο που περιβάλλει το θάνατό της και να ανακαλύψει την πραγματική αξία όλων αυτών που κινδυνεύει να χάσει.


Το "Πριν Φύγω" είναι ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί από εφήβους αλλά και από μεγαλύτερους λάτρεις καλών ιστοριών. Έχει χιούμορ, συναίσθημα, διλήμματα και ρομάντζο. Κυκλοφορεί σε 11 χώρες και έχει κερδίσει το βραβείο Grand Prix De L'imaginaire στην κατηγορία καλύτερο ξένο μυθιστόρημα για εφήβους το 2012.

Λίγα λόγια για την Lauren Oliver,
   H ΛΟΡΕΝ ΟΛΙΒΕΡ προέρχεται από οικογένεια συγγραφέων και υπήρξε ανέκαθεν μανιώδης αναγνώστρια. Σπούδασε φιλοσοφία και λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, και στη συνέχεια εργάστηκε ως βοηθός υπευθύνου έκδοσης σε μεγάλο εκδοτικό οίκο στη Νέα Υόρκη. 

   Το ΠΡΙΝ ΦΥΓΩ, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και είναι το πρώτο της μυθιστόρημα, ήταν υποψήφιο για το βραβείο των Romantic Times για το καλύτερο νεανικό μυθιστόρημα του 2010, στην κατηγορία του φανταστικού, και συμπεριελήφθη στη λίστα του Publisher’s Weekly με τα καλύτερα βιβλία του 2010. Επίσης, βρισκόταν για εβδομάδες στη λίστα ευπώλητων βιβλίων της εφημερίδας New York Times. 

Έχει γράψει επίσης Το Παραλήρημα(Delirium), που επίσης κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, το οποίο βρέθηκε στις λίστες ALA Best Fiction for Young Adults 2011, Kirkus’s Best Teen Books 2011, USA Today Favorite Books 2001 αλλά και υποψήφιο για βραβεία Good Reads Choice του 2011, ενώ χαρακτηρίστηκε από το Amazon το καλύτερο εφηβικό μυθιστόρημα του 2011.Η τριλογία αυτή κυκλοφορεί σήμερα σε 33 γλώσσες. Επίσης, έχει γράψει 3 βιβλία για παιδιά, 1 βιβλίο για ενήλικες, 3 ακόμη νεανικά βιβλία και μία συλλογή ιστοριών από την τριλογία Παραλήρημα.

Αυτό το καταπληκτικό βιβλίο λοιπόν γίνεται ταινία!!
Δείτε πρώτοι το τρέιλερ στον Βιβλιοφάγο!



Πρωταγωνιστούν : 
Samantha Kingston   ->  Zoey Deutch (Vampire Diaries, Beautiful Creatures)
Kent -> Logan Miller (Walking Dead)
Lindsay -> Halston Sage ( Paper Town)
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ταινία παίζει και η Ελληνίδα Έλενα Καμπούρη.

Σκηνοθεσία : Ry Rouso-Young
Σενάριο : Maria Maggenti

Με αφορμή την ταινία, η οποία θα προβληθεί τον Μάρτιο του '17 το βιβλίο κυκλοφορεί ξανά με νέο εξώφυλλο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου