Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Μεγαλώνοντας... Μην χάνεις τον ενθουσιασμό σου!


Αγαπητοί εσείς εκεί έξω,
Που πήγε ο ενθουσιασμός που είχα όταν ήμουν παιδί;;
Είναι κάτι που μπορείς να το βρεις στο κουτί με τα απολεσθέντα;
Τι κάνεις όταν η ρουτίνα και η συνήθεια έχουν ποτίσει τόσο πολύ την καθημερινότητα που πια πάει να γίνει μόνιμος λεκές;



Oταν αισθάνεσαι τόσο κούραση που αναρωτιέσαι τι νόημα έχουν όλα αυτά ,αφού και αύριο πάλι θα είσαι το ίδιο κουρασμένος... Θες να βρεις ένα κίνητρο, μα το μόνο που βρίσκεις είναι δικαιολογίες. Έχεις παιδέψει τον εαυτό σου σε έναν ατέρμον κύκλο που αποκτάει βάθος σιγά σιγά και καταλήγει σε ένα μεγάλο λάκκο.

Εκεί είναι το στάδιο της μιζέριας. Το προσωπικά αγαπημένο μου. Κάθεσαι μέσα στο σπίτι και μετά κάνεις ότι σε κάνει να ξεχνάς την πραγματικότητα.
Είτε αυτό είναι ο ύπνος ,είτε να βλέπεις σειρές χωρίς σταματημό ,είτε να παίζεις παιχνίδια στον υπολογιστή είτε να τρως σαν να μην υπάρχει αύριο κ.α.
Γίνεται σιγά σιγά ο αγαπημένος σου λάκκος... Είναι η ασφαλής σου περιοχή..

Εκεί οι ευθύνες ,οι υποχρεώσεις ,οι κακοτροπίες των ανθρώπων δε σε φτάνουν.
Έχεις την ηρεμία σου, όμως λίγο λίγο βαριέσαι όλο και περισσότερο...
Κρυφά μέσα σου και ίσως όχι τόσο κρυφά μερικές φορές, θες να κάνεις πράγματα. Θες να ταξιδέψεις, θες να αλλάξεις παραστάσεις, θες να γνωρίσεις ενδιαφέροντα άτομα, να ταράξεις λίγο τα νερά της καθημερινότητας σου.
Η βολικότητα αυτού του λάκκου, μας κάνει λίγο κακομαθημένους και το βλέπουμε σαν βουνό να πιεστούμε λίγο.

Ο πρώτος κόπος όμως πάντα είναι ο μεγαλύτερος αλλά αξίζει να πάρουμε τους πισινούς μας και να βγούμε από εκεί ... Με μια γενναία δόση νεραϊδόσκονης, που λέγεται ενθουσιασμός μπορεί να καταφέρει κανείς τρελά, περίεργα ,απρόσμενα ,τέλεια πράγματα.
Έλεγε η γιαγιά μου όταν ήμουν μικρή «Βάλε στόχο και θα υπάρχει τρόπος» και ναι λοιπόν το μυστικό είναι να βάζεις στόχους. Όσο πιο πολύ θέλεις κάτι τόσο πιο πολύ θα φτάνεις κοντά σε αυτό. Ο ενθουσιασμός απλώς θα κάνει πιο ευχάριστη την διαδικασία.

Μπορεί να ακούγονται κλισέ όλα αυτά αλλά καλώς η κακώς είναι αλήθεια.
Δεν θα έρθει κανείς να σε πάρει από το χεράκι να σε βγάλει από τη μιζέρια και για επιβράβευση να σου δώσει 1εκ ευρώ. Καλό θα είναι να γκρινιάζουμε λιγότερο και να βγούμε εκεί έξω να κάνουμε πράγματα περισσότερο.

Take care μικρά μου κουτάβια.



της Άννας Τσολιάκου
Το κείμενο αποτελεί αναδημοσίευση από το site : Lighter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου