Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Φαντασία



Λίγο πριν ανακοινωθούν και οι τελευταίοι νικητές των Greek Wattys 2015 (ναι, ναι τα ρομαντικά έρχονται σε λίγες μέρες) συνεχίζουμε τα αφιερώματα στις ιστορίες που κέρδισαν στα Greek Wattys του 2015.

Σήμερα θα δούμε τους νικητές των ιστοριών φαντασίας!

Αυτή η κατηγορία συμπτύχθηκε μαζί με την επιστημονική φαντασία και ιδού τα αποτελέσματα...



Οι νικητές για αυτή την κατηγορία είναι τέσσερις : Midnight by IreneKoroni, Απολεσθέντα είδωλα by Adiamondia, Ο άρχοντας του χρόνου by darkman13 και Tα τέσσερα στοιχεία by DespoinaChr.



Λίγα λόγια για την ιστορία Midnight by IreneKoroni



Το πρώτο μέρος της τριλογίας της Ειρήνης, με πρωταγωνίστρια την βρικόλακα Ρέιβεν και τον "μισητό" Κάρτερ. Η εκκεντρική φιγούρα της Ρέιβεν Μπλακ είναι μία από τις πολλές που γυρίζουν στο Σάντοουφορτ Μουρ. Ανήκει σε μια οικογένεια που μάχεται χρόνια τώρα ενάντια στην οικογένεια των Κέιν.

Τι θα γίνει όμως όταν δολοπλοκίες, παιχνίδια και μυστικά αρχίζουν να μπαίνουν στη μέση;

Είναι ο γιος της οικογένειας Κέιν ο πραγματικός εχθρός της Ρέιβεν ή υπάρχουν άλλοι, πιο πανούργοι εχθροί που παίζουν το δικό τους παιχνίδι, ξεκινώντας έναν ύπουλο πόλεμο;


Απόψεις για το έργο 

"Τέλεια! Ξεκίνησα να διαβάζω στις 11 το βράδυ και τελείωσα στις 6 επειδή δεν μπορούσα να σταματήσω..."

"Πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία σου! Φοβερή αρχή!"

"Ιστορία αντάξια των ξένων βαμπιρικών με σασπένς, μάχες, δαγκώματα και love!"



Απολεσθέντα είδωλα της Adiamondia






Δεκαπέντε χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη εξαφάνιση. Έκτοτε κάθε πέντε χρόνια ένα παιδί εξαφανίζεται. Μια κατάρα που δεν έχει τελειωμό. 

Η Νάταλι ένα 18 χρόνο κορίτσι αποφασίζει να βρει λύση σε αυτή την κατάρα και να σώσει τα χαμένα παιδιά, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και ο αδερφός της.

Ο Καχί μόλις 20 χρονών, μοιάζει με τον συνηθισμένο χαζούλη φίλο μας.. όμως κρύβει ένα μεγάλο μυστικό.. Ένα μυστικό που θα μπορούσε να του διαλύσει τη ζωή..

Απόψεις για το έργο

"Ο πρόλογος είναι πολύ ενδιαφέρων και μυστηριώδης. Έχει δημιουργήσει μία σκοτεινή ατμόσφαιρα που κάνει τον αναγνώστη να αναρωτιέται περί τίνος πρόκειται και τον ωθεί να διαβάσει και να μάθει."

"Ο τρόπος γραφής σου είναι πολύ προσεγμένος και το λεξιλόγιο πολύ πλούσιο!"

"Η πλοκή της ιστορίας είναι πολύ πρωτότυπη!"


Ο άρχοντας του χρόνου του dark_man13



O Άντριου ένας εργαζόμενος διαζευγμένος άντρας ανακαλύπτει τυχαία κάτι που θα αλλάξει ολόκληρη τη ζωή του και ίσως και τις ζωές όλων μας. Μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας και όχι μόνο...


Απόψεις για το έργο  

"Πολύ καλοδουλεμένη έκφραση, με έντονα στοιχεία λυρισμού που σε κάνει να αγωνιάς για την συνέχεια. Μου θυμίζει λίγο 1984 του Όργουελ. Δίνει τροφή για σκέψη στον αναγνώστη ."

¨Γράφεις εξαιρετικά και το κείμενο κάθε άλλο παρά ερασιτεχνικό φαίνεται. Ρέει ευχάριστα, δεν είναι καθόλου κουραστικό αλλά ταυτόχρονα δεν είναι και φτωχό."

"Έχει μία δόση φιλοσοφικού χαρακτήρα, παρουσιάζονται πολύ ωραία οι σκέψεις του ήρωα και είναι μια ευχάριστη αλλαγή να διαβάζω από την μεριά άντρα πρωταγωνιστή".





Ο κόσμος αποτελείται από τέσσερα στοιχεία τη Γη, το Νερό, τη Φωτιά, τον Αέρα. Κάθε στοιχείο εξουσιάζεται από δύο Θεούς Ηγέτες οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την αρμονική συμβίωση των μελών του, καθώς και για την σωστή λήψη αποφάσεων προκειμένου να αποφευχθούν οι πολεμικές εξάρσεις. Κάθε πενήντα χρόνια γεννιούνται τέσσερα παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες στο κάθε στοιχείο. Στην ηλικία των πέντε αρχίζει η εξάσκηση για την δοκιμασία εκλογής τους ως υποψήφιοι για Θεοί ηγέτες. 

Η Καρίνα Ντι Φράι είναι μία από τους τέσσερις Ξεχωριστούς του Νερού. Σε πέντε μόλις εβδομάδες καλείται να αντιμετωπίσει ακόμη τρία παιδιά σε μια δοκιμασία όπου μόνο δύο από αυτούς θα αναδειχθούν. Θα καταφέρει άραγε να υπερπηδήσει τα εμπόδια και να κατακτήσει την κορυφή; 
Και τι θα συμβεί όταν έρθει αντιμέτωπη με την εξουσία και την αληθινή αγάπη;


Απόψεις για το έργο

"ΕΙΝΑΙ Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Ο!!!!"

"Υπέροχες περιγραφές, καλά χρησιμοποιημένο λεξιλόγιο και η Καρίνα φαίνεται πολύ ενδιαφέρον χαρακτήρας. Έδωσες πολλές πληροφορίες χωρίς να με κάνεις να βαρεθώ!"

"Πολύ όμορφες περιγραφές, διάλογοι και λεξιλόγιο! Μέσα από τις καθαρές και προσιτές σκέψεις της πρωταγωνίστριας ο κόσμος που πλάθεις γίνεται όλο και πιο κατανοητός! "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου