Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Διάδοχοι: Η πληγή του Δράκου - Μαρία Μουστοπούλου


Είχα ακούσει τόσα πολλά σχόλια για αυτό το βιβλίο και σχεδόν όλα θετικά!!!

Κάπου εδώ πρέπει να σας πω ότι έχω διαβάσει πάρα πολλά βιβλία φανταστικού περιεχομένου αλλά κανένα μέχρι στιγμής από Έλληνα συγγραφέα...

Είπα λοιπόν να ξεκινήσω και με τις εγχώριες επιλογές, διαβάζοντας αυτό το καινούργιο βιβλίο από μία νέα συγγραφέα της ηλικίας μου...

Καταρχήν στα public από όπου και ψωνίζω συνήθως, το βιβλίο ήταν εξαντλημένο!

Καλό σημάδι σκέφτηκα! Αυτό σημαίνει ότι πηγαίνει καλά και το έχει διαβάσει αρκετός κόσμος...


Τελικά βρέθηκε ένα τελευταίο κομμάτι το οποίο και παρήγγειλα...

Η πρώτη μου εντύπωση ήταν : Είναι τεράστιο!!!
Μεγαλύτερο σε ύψος και σε πλάτος από τα περισσότερα βιβλία και 692 σελίδες ιστορίας!!!!
Μου άρεσε το εξώφυλλο και το εσωτερικό, όπου κάθε κεφάλαιο έχει σχέδιο πάνω από τον αριθμό του!

Ξεκινώντας να διαβάζω το βιβλίο ο πρόλογος με ενθουσιάζει! Από το πρώτο κεφάλαιο όλα κυλούν ομαλά. Η Λίνα μία νέα άτσαλη κοπέλα που έχει μια απλή ζωή, γεμάτη ατυχίες αλλά καλούς φίλους που της συμπαραστέκονται και την βοηθούν, έρχεται αντιμέτωπη με περιπέτειες.
Ο θάνατος του αφεντικού της, φέρνει στη ζωή της τον γιο του, Ντάνιελ  τον οποίο μία παράλογη διαθήκη ορίζει προστάτη της. Εκείνη προσπαθεί να αντισταθεί στην γοητεία του νέου της αφεντικού και παράλληλα να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι ο κόσμος που ήξερε μόλις άλλαξε! Κι αυτό γιατί τυχαία ανακαλύπτει ότι είναι μάγισσα!
Τα πράγματα περιπλέκονται όταν μαθαίνει ότι πιθανών να είναι η τελευταία απόγονος της βασιλικής οικογένειας της φυλής του Φοίνικα, μιας από τις 9 φυλές του μαγικού κόσμου και ότι αρχηγός της αντίπαλης φυλής του Δράκου είναι το αφεντικό της, ο Ντάνιελ!


Όλοι φαίνεται να θέλουν να προστατέψουν την Λίνα αλλά εκείνη πρέπει να βρει τρόπο να προστατέψει τον εαυτό της και να ξεχωρίσει τους σωστούς ανθρώπους. Είναι ο Ντάνιελ ο αμείλικτος, αιμοδιψής διεκδικητής του θρόνου που όλοι υποστηρίζουν ή ένας άντρας που χάνεται στην αγάπη της, όπως λέει η καρδιά της;


Μία μαγική περιπέτεια γεμάτη αναπάντητα ερωτήματα, μάχες για την διεκδίκηση της εξουσίας, παράφορο έρωτα ποτισμένο με εγωισμό! Ένα σύγχρονο παραμύθι γεμάτο πρίγκιπες, νεράιδες, δράκους και όλα αυτά στην Αθήνα.


Προσωπική άποψη : Από το σημείο όπου η Λίνα μαθαίνει ότι είναι μάγισσα αρχίζει ο βομβαρδισμός πληροφοριών για την μαγική κοινότητα... Αυτό ομολογώ ότι με  κούρασε λίγο. Ενώ όλα όσα μάθαινα για την μαγική κοινότητα μου άρεσαν και σίγουρα ήταν πράγματα που η συγγραφέας θεώρησε ότι πρέπει να ξέρουμε για να καταλάβουμε την ιστορία και τις επιλογές των χαρακτήρων του βιβλίου, έπιασα τον εαυτό μου να αναρωτιέται "μήπως είναι πάρα πολλές λεπτομέρειες; χρειάζονται στα αλήθεια όλα αυτά;"

Μου άρεσε η δυναμική μεταξύ των βασικών προσώπων (Λίνα - Ντάνιελ), μου άρεσε που δεν μπορούσα να καταλάβω τι μέρους του λόγου είναι ο Ντάνιελ και αν τελικά την αγαπάει ή αν παίζει μαζί της για να εκπληρώσει τους όρους της διαθήκης. Και κυρίως μου άρεσε ότι τελείωσα το βιβλίο και ακόμη πιστεύω ότι δεν έχει ξετυλιχθεί πλήρως το νόημα του σχεδίου του Δαμιανού! Λάτρεψα τον συνδυασμό των ποιημάτων στην αρχή κάθε μέρους του βιβλίου και από την μέση και μετά διάβασα όλο το υπόλοιπο βιβλίο μονορούφι!

Όμως μου έλειψαν οι περιγραφές της Αθήνας, όπου εκτυλίσσεται το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας καθώς και του χωριού το οποίο επισκέφθηκαν, το οποίο δεν ξέρουμε καν που είναι.. Εφόσον η ιστορία εκτυλίσσεται στην Ελλάδα θα ήθελα λίγες παραπάνω περιγραφές τοπίων και ελληνικών εθίμων ειδικά για τον αρραβώνα. Επίσης, δεν είμαι σίγουρη αν αφομοιώθηκαν πλήρως στην ιστορία οι επιρροές από άλλα αγαπημένα έργα του φανταστικού. Έπιασα τον εαυτό μου να συγκρίνει τα στοιχεία (όπως τα δαιμόνια ή ακόμη και το δωμάτιο βασανισμού) με τα αντίστοιχα βιβλία από τα οποία προέρχονται...

Παρ'όλα αυτά δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι το πρώτο βιβλίο της Μαρίας Μουστοπούλου από τις εκδόσεις Πηγή είναι ένα αξιόλογο βιβλίο στον τομέα του φανταστικού, που αξίζει να κατέχει μια θέση στις βιβλιοθήκες όλων εμάς των εραστών του είδους! 
Περιμένω με ανυπομονησία το δεύτερο μέρος!

Δείτε το τρέιλερ του βιβλίου :



Απόψεις αναγνωστών :


"Πρόκειται για ένα υπέροχο δείγμα φανταστικής λογοτεχνίας από ελληνίδα συγγραφέα, ιδανικά προσαρμοσμένο και τοποθετημένο στα δεδομένα της χώρας μας. Παρά το μέγεθος του βιβλίου ο αναγνώστης δεν βαριέται ούτε μία στιγμή και βέβαια το τέλος τον αφήνει γεμάτο ικανοποίηση αλλά και περιέργεια, να αποζητά με αγωνία την συνέχεια!" 
Μαρία Μπακάρα, Arts And City

"Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους λάτρεις της Φανταστικής Λογοτεχνίας και, επίσης, λόγω της έλλειψης τολμηρών ερωτικών σκηνών, το βιβλίο αυτό μπορεί άνετα να διαβαστεί και από νεαρότερες ηλικίες. Η αγάπη της Λίνας και του Ντάνιελ θα σας μαγέψει και θα σας θυμίσει ότι ο έρωτας μπορεί να είναι δύναμη ή αδυναμία αναλόγως με το φως ή το σκοτάδι που ο κάθε άνθρωπος κρύβει στην καρδιά του." 
Antonia, goodreads

"Μια ιστορία που μυρίζεις το άρωμα της ακόμη και μέρες μετά την ολοκλήρωση του.. Η γραφή υπέροχη με αρκετές ανατροπές που ξεσηκώνουν κάθε κοιμώμενο συναίσθημα. Αναμένουμε με αγωνία το δεύτερο!!!"
Αναστασία Παπαδάκη, συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου